In Winterberg kunt u het hele jaar terecht voor allerlei activiteiten, voor jong en oud, voor een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat wils!

Er is een mogelijkheid om te wandelen, mountainbiken, klimmen, zwemmen, bowlen, karten etc. Verder kunt u o.a. de volgende attracties bezoeken: een zomerrodelbaan, bobslee, panoramabrug, Kahler Asten toren, skischans etc. We zullen alle activiteiten hieronder kort toelichten:

 

Winterberg Stad: Welk van onze huurwoningen u ook bezoekt, u bent verzekerd van een looproute naar het centrum van Winterberg. Winterberg is officieel een klein stadje, maar door de indeling waant u zich al snel in een groot dorp. In het centrum van Winterberg kunt u terecht om te winkelen, een terras te pakken, welness etc. Met zo'n veertig winkels kunt u zich zeker een paar uur vermaken waarna u lekker op een van de vele terrassen ploft. De meeste winkels zijn te vinden aan de straat "Am Waltenberg" wat ook wel de "Sauerland Boulevard" word genoemd. Het aanbod aan restaurants en barretjes is hier zeer divers en daarom is er voor iedere portemonnee en doelgroep wel iets te vinden. 

Wandelen: in de omgeving barst het van de wandelroutes. U kunt hierin zelf bepalen hoe fanatiek u aan de slag wilt gaan. U kunt bij de tourist information langsgaan om te kijken welke route het beste bij u past. 

Mountainbiken: Onze woningen aan de Fichtenweg liggen 600 meter van het welbekende Bikepark van Winterberg. U kunt hier mountainbikes huren en er zijn 10 verschillende parcours met sprongen, bochten en spectaculaire afdalingen. De parcours zijn gevarieerd waardoor het voor zowel beginner als gevorderde interessant is. Aan het einde van iedere afdaling kunt u weer in de stoeltjeslift stappen om een volgende afdaling te wagen. 

Klimmen: Eén van de topacitiviteiten in Winterberg is toch wel klimmen in het "Kletterwald". Hier vind u verschillende parcours die tussen de bomen en op verschillende hoogtes uitgestippeld zijn. Het is leuk voor zowel jong als oud aangezien de parcours in moeilijkheidsgraad variëren. 

Zwemmen: In de omgeving van Winterberg zijn meerdere zwembaden aanwezig. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één van onze woningen aan Am Waltenberg te huren, waar een zwembad in het appartementen complex aanwezig is. 

Bowlen: De over 8 banen beschikkende bowlingbaan "Bowlhaus Winterberg" is in Winterberg vlakbij het station gelegen. 

Karten: Bent u toe aan wat meer snelheid? Dan kunt u in de nabije omgeving van Winterberg bij 2 kartbanen terecht. Kartfun Neuastenberg is indoor en Kartbahn Niedersfeld is outdoor. Zo kunt u in alle weersomstandigheden bij één van de banen terecht. 

Zomerrodelbaan: Ook in de zomer is er in Winterberg de mogelijkheid om te rodelen. Op uw slee word u omhoog getrokken waarna u de 700m lange baan af kunt roetsjen. Met de gashendel bepaalt u zelf uw snelheid. 

Bobslee: In de winter kunt u in een bobslee van één van de snelste bobslee banen van de wereld! In deze taxibob bereikt u op topsnelheid wel 130 km/pu! Samen met 3 gasten en uw professionele bestuurder legt u in 1 minuut het 1600 meter lange parcours af. 

Panoramabrug: Voor het meeste spectaculaire uitzicht brengt u een bezoek aan de Panoramabrug op het terrein van de Erlebnisberg Kappe. De 400 meter lange brug bevat verschillende klim en klauter toestellen voor de sportievelingen en aan het einde kunt u kiezen of u met de trap of glijbaan naar beneden gaat. 

Kahler Asten toren: Bovenop de Kahler Asten, de meest bekende berg van het Sauerland, staat de Kahler Asten toren. Deze kunt u tegen betaling van €1,00 beklimmen. Met een wenteltrap klimt u naar boven en kunt u genieten van een mooi uitzicht. 

Skischans: De St. Georg Skischans kunt u, ondanks dat hij nog steeds in zowel winter als zomer gebruikt word, beklimmen. Ook hier geldt een vergoeding van €1,00. 

 

Mocht u vragen en/of tips hebben, neem dan gerust contact met ons op! We staan u graag te woord.